Ласкаво просимо !

logotype

Майстер клас “Головне – мати бажання рухатися вперед”

13.06.2017

Олексій Лазарук: Головне – мати бажання рухатися вперед

Олексій Лазарук майстром став недавно – три місяці тому. І очі у нього горять: багато свіжих вражень, багато завдань, багато викликів. Бажання працювати теж вистачає.

 – Найважче проконтролювати, правильно організувати людей, мотивувати. Мені пощастило, в мене хороші колеги, гарна злагоджена лінія.

До того, як стати майстром, три з половиною роки працював навантажувачем. Що потрібно, щоб стати майстром?

 – Бажання! – перша порада Олексія. Є бажання, до чогось прагнеш – так і буде. Хочеш рости – тут можливості є. Робота майстра складна, але її не треба боятися. Щоб інші поважали і слухали, треба показати приклад, працювати самому відповідально і бути справедливим. Кожному, хто хоче спробувати нове, прагне кар’єрного росту, раджу: не бійтеся, починайте. Якщо є бажання та мотивація – все вийде.

 

Олена Віннік: Перша вимога до майстра – справедливість

Олена майстром працює вже 7 років, на заводі з перших днів. Каже “Сходила звідси “в декрет”, і повернулася”.

 – Щоб стати майстром, треба бачити більше, ніж своє робоче місце. Потрібно вникати в процеси, помічати деталі і в той же час, розуміти все цілісно. Тут така робота, що не до “поблажок”. Всі працюють на результат і мають забезпечити його на високому рівні. Тому перша вимога до майстра – справедливість. І звісно, треба бути людяним. Розуміти людей і чинити справедливо – якщо майстер це зуміє, в нього буде авторитет.

 – Я свою роботу люблю. Бувають напружені моменти, бо велика відповідальність, але коли бачиш, що все рухається, працює, що йде великий процес, частинкою якого є ти і твоя команда – з‘являються сили і бажання.

 

 

Ольга Жарчинська: “Не здавайтеся при перших невдачах”

Ольга майстром 6 рік, а взагалі на заводі 11. Каже, що на цю посаду потрапила “випадково”.

 – Я тимчасово заміняла майстра, і вийшло так, що я справилася з обов’язками і мене залишили на цій посаді.

Отже, це таки не випадковість, просто ви підійшли на посаду?

 – Напевно, так, але я цього не планувала. Проте зараз рада, що так вийшло. Бували складні моменти, особливо на початку. Справитися з колективом, де всі різні, завжди не просто. Потрібно мати стриманість, на все правильно реагувати, не “розкисати” в складні моменти. Мені, коли бували непрості моменти, завжди допомагали колеги і керівництво. Завдяки підтримці все вдалося. Тому пораджу всім, хто хоче росту, не боятися питати, просити пояснити, допомогти. Треба проявляти ініціативу. А ще, я переконана, що важливо мати гарні людські риси. Якщо людина все чудово знатиме, виконуватиме, але буде груба чи зверхня до інших – її не сприймуть і керівника з неї не вийде. А ще важливо наполегливість. Не здавайтеся при перших невдачах і вони лишаться позаду, а у вас все вийде.