Ласкаво просимо !

logotype

Нові проекти BMW MINI – погляд відділу якості

17.07.2019

Віра Редькович, керівник відділу якості: 

“Для нас це новий клієнт, який дає можливість створювати нові робочі місця. Ми – новий постачальник, ми тепер  вийшли за межі Польщі і Німеччини, ми зайшли в Англію

Наразі ми беремо проекти, якими займався DRX і нас постійно порівнюють. Нам вже стало зрозуміло, що проекти Oxford відрізняються від інших проектів BMW. Зараз  вже запустили F56 і з 1 липня стартує F55, в листопаді BEV,а потім F54. Це високий показник. Не кожен завод може запустити 4 проекти. 

Я вірю в наших людей і надіюся, що ці люди, які є свідомими і знаходяться на своєму місці впораються зі своєю роботою і без проблем запустять ці проекти. І вже скоро зірки кататимуться Лондоном на автомобілі, у виробництві якого брала участь Україна і Луцьк”

 

 

Інна Герасимлюк, керівник проектів та програм у сфері матеріального і нематеріального виробництва

Ми у відділі якості бачимо  нові проекти як знайомство з новими можливостями для себе особисто і  для працівників у цілому.

Що значить для мене нові проекти?

У першу чергу – саморозвиток, нові можливості, пізнання чогось нового, вивчення нових вимог, розуміння точки зору клієнта,  з яким ми почали працювати вперше. З вимог клієнта відразу можна зробити характеристику авто, а це у свою чергу дає можливість оцінити наскільки якісним та безпечним воно буде.

Що нові проекти значать для наших людей?

Це безпека. У кожної людини є сім’я, батьки, діти, внуки. І усі ми ходимо по вулицях, де рух динамічний рух авто. Так, зараз  MINI не дуже розповсюджене авто у Луцьку та у сусідніх областях, але пройде декілька років і кількість авто з нашими кабельними мережами збільшиться у наших регіонах. І працівник, побачивши MINI, відчуватиме гордість, що саме він був учасником його виготовлення. І коли наші діти будуть підбирати собі авто, ми з гордістю будемо пропонувати MINI, наприклад, 2019 року, бо саме ми були гарантом якості під час його виготовлення.

Ми пишаємося тим, що саме нам довірили виготовляти кабельні мережі до автівок, які продукуються у Англії, країні з високими вимогами до виготовлення будь-чого. І наш клієнт вірить, що наші кабельні мережі є найвищої якості. Адже наші люди мають чітке розуміння, щ вони виготовляють та знають, що відповідають  за безпеку кінцевого споживача. 

Ми – команда високого рівня. Наші дії формують враження про нашу країну. Мені приємно, що в Англії тепер знають набагато більше про Україну і бачать нашу відповідальність і здатність працювати на високому рівні. 

 

Олена Оліферчук, комплектувальниця проводів, працює 5 років

– Раніше я працювала на проекті Мерседеса. Там у мене була більш одноманітна робота – я  просто ставила кліпси. За кілька тижнів навчилася і далі просто працювала на автоматі. Тепер же кожного дня щось нове, це цікаво. Ми постійно вчимося, ця робота не дає втрачати форму.

 

 

Андрій Козак, майстер F44

– Ця проводка дуже відрізняється від тих, які ми робили раніше, вона абсолютно не така. Люди з досвідом звикають швидше, а в мене на лінії більшість новачків, то їм спочатку було трохи важко. Але вони навчилися. Тепер все йде за планом, стараємося виконувати норму, збільшуємо швидкість. 

 

 

Олександр Люшук, технік-інспектор

– Нові проекти – це насамперед нові враження, нові емоції, нові підходи до роботи, нові шляхи вирішення проблем, для мене це цікаво. Труднощі полягають в тому, що потрібно забезпечити співпрацю різних відділів, потрібно мотивувати працівників, щоб усі були відповідальні. 

До того я працював на трьох проектах BMW. Всі вони є спорідненими. Доводилося брати участь у проекті F5Х і там теж був проект F56, ми їх запускали. Тоді я був звичайним працівником. Тепер я знову беру участь у запуску цього проекту, тільки вже як працівник відділу якості. Тому використовуємо вже набутий досвід і вчимося новому.