Ласкаво просимо !

logotype

КРОШУ вітає з Новим роком!

24.12.2017

Чим жили і чого досягли

Новорічний період – це завжди привід підбити підсумки, оцінити свої результати і планувати подальшу діяльність. Чим жили крошівці, що визначного сталося у кожному відділі? Про це говорили з керівниками підрозділів нашого підприємства. Беручи до уваги усі досягнення по відділах, маємо всі підстави з оптимізмом зустріти 2018! Команда КРОШУ багато чого здобула і навчилась за минулий рік! Та ще більше звершень чекає нас попереду!

Михайло Бруновський
Начальник виробництва

Виробництво – це серце заводу, яке в 2017 році працювало динамічно і стабільно. Так само натхненно й завзято працював кожен працівник нашого відділу, виготовляючи продукцію для наших клієнтів. Команда виробництва показала гарні результати, завдяки кваліфікованості, енергійності та злагодженій роботі. Дякуємо усім відділам, які зробили свій вклад на шляху до спільної мети! До основних досягнень виробництва відносимо: відрядження наших працівників на підтримку інших заводів «Кромберг енд Шуберт»: заводи у Луцьку, Польщі, Марокко, Тунісі, Мексиці та навіть наших конкурентів «Фуджикура» у Льові. Це свідчить про високий рівень професійності та надійності наших людей; було запущено передсерійне виробництво проекту SEAT, який ми будемо розвивати в подальшому; маємо гарні результати на вже діючих проектах Tiguan (працює 2 лінії IRM та 4 лінії MRM) та AUDI (півмодуль і база); на кінець року на виробництві безпосередньо працює 1800 чоловік, до кінця 2018 року планується збільшення до 3000 осіб. Окрім зростання кількості працюючих, маємо шалений кар’єрний ріст: протягом року посади керівників проекту зайняли Андрій Заверуха та Богдан Сацик, начальниками змін стали Богдан Бондарчук та Софія Левченко, майстрами стали Артем Федорук, Оксана Охмак, Максим Головльов, Микола Широкопояс, Артем Коротун, Святослав Cемчук, Олександр Яковенко, Ярослав Лісовий, Олександр Гусар, Леся Гренчерик, Сергій Ткачук. Наша мета в 2018 році – вийти на рівень ефективності у 100% по проектах AUDI Q2 та VW Tiguan. Планується запуск ще 3‑х ліній IRM Tiguan та розвиток проекту SEAT. Ми й далі надаватимемо «support» будь-якому заводу з великої сім’ї «Кромберг Енд Шуберт». Від щирого серця бажаю всім працівникам здійснення усіх їхніх мрій у 2018 році! Не зупиняйтеся на півдорозі! Нехай удача супроводжує вас на шляху до здійснення усіх ваших цілей. Я бажаю міцного здоров’я усім крошівцям, їхнім сім’ям та рідним!

 

Тетяна Оніщук
Начальник відділу якості

Рік жовтої собаки поступово починає набирати швидкість, відчується його стрімкий ритм, його впевнена хода і характер. І зовсім скоро, відраховуючи тижні, дні, години, ми знову будемо підхоплені цим ритмом, цією швидкістю, у вихорі днів і ночей.

Оглядаючись на поточний рік, із гордістю можемо підбити підсумки відділу якості: успішний старт нового проекту V376 IRM; вдало пройдено сертифікаційний аудит DQS; досягнуті внутрішні та зовнішні показники якості (FPQ, RR, QK, Hotline, PPM); проведено 9 внутрішніх процес аудитів, 1 системний аудит та 1 аудит клієнта; підвищено кваліфікацію персоналу згідно нових вимог  IATF 16949; завдяки якісній продукції ми задовольнили вимоги клієнтів.

Наступного року, маючи такий кваліфікований І мотивований колектив сподіваємось на легкий та швидкий старт нового проекту SEAT. Враховуючи отриманий досвід І знання, уникаючи помилок та неякісної продукції, будемо прагнути досягти результату «0‑помилок». Веселих свят!!!

 

Андрій Фаткулін
Начальник відділу технічного

Наша житомирська команда – молода, але саме ми втілюватимемо в життя нові інноваційні ідеї. І найголовніше те, що ми стали на рік досвідченішими, адже досвід – це ключовий чинник, який дає результат. Настав час підсумовувати здобутки. Цього року нам є чим пишатися: команда IE поповнилася чотирнадцятьма професійними інженерами; Відрядження з метою надання професійної допомоги нашим партнерам до cеми підприємств КРОШУ, в тому числі в інших країнах: Румунії, Мексиці, Німеччині, Тунісі; поповнили свій багаж знань і навичок роботи в команді, менеджменті (завдяки навчальним тренінгам, семінарам з: оптимізації та управління виробничими процесами, сучасної промислової пневматиці й т. д.); серед усіх заводів Крошу ми першими отримали новий сертифікат ІАFT16949 (для автомобільної індустрії). Це доводить, що наші старання не були марними; правильну організацію усіх робочих процесів було підтверджено під час аудиторської перевірки зовнішньої незалежної компанії; Введення в експлуатацію трьох виробничих ліній, запуск виробництва проводок IRM проекту Volkswagen Tiguan, здобуття нового клієнта не лише для нашого підприємства, а й для нашої компанії в цілому, – іспанського автовиробника SEAT; у липні 2017 року наше підприємство підписало договір із ЖДТУ і ми горді тим, що разом розроблятимемо нові ефективні методи виробництва продукту та автоматизації процесів. Плани на майбутній 2018 рік не менш амбітні, а саме: завершити трансфер виробництва фінальної стадії всіх кабельних мереж проекту Tiguan (це близько 2000 м² індустріалізованих площ) і, звісно, впровадження в серійне виробництво проекту (SEAT Аlora), як було згадано раніше, – нового для нашої компанії клієнта (це більше 2000 м² індустріалізованих площ). Я вдячний кожному співробітнику, який долучився до нашого спільного розвитку! Шановні колеги, ми з упевненістю можемо дивитися в майбутнє нашого підприємства, нашого міста, нашої країни. Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, ентузіазму та енергії!

 

Ольга Калініна
Начальник відділу фінансового

Дорогі крошівці! Прийміть наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай ці свята принесуть Вам і Вашим родинам добро, мир і достаток. Бажаю, щоб у Новому році ви здійснили все те, про що давно мріяли. Фінансовий відділ відповідає за вчасне, повне та достовірне ві

дображення стану господарської діяльності підприємства у фінансовій звітності. Ми надаємо об’єктивну, достовірну інформацію для прийняття керівництвом оперативних управлінських рішень і розроблення стратегії подальшого розвитку. Що стосується 2017 року, то він і для нас був сповнений продуктивної праці і приємних моментів: Попередній аудит фінансової звітності за 

9 місяців пройдено без жодних зауважень зі сторони міжнародної аудиторської компанії (як і за 2016) Розроблено та успішно впроваджено додаткову програму для обліку ТМЦ Нараховано та сплачено мільони гривень податків до державного та місцевого бюджетів Розвиток виробництва призвів до зростання навантаження й у фінансовому відділі: у зв’язку з відрядженням наших працівників у Мексику, Марокко, Румунію, Львів, Луцьк, Туніс, додалася робота і фінансового характеру: потрібно забезпечити працівників коштами на відрядження, а після повернення – проконтролювати, щоб усі вчасно відзвітувалися. Відкриваються нові проекти – надходить обладнання, яке потрібно обліковувати, амортизувати, проводити інвентаризацію. Так до нашого відділу в 2017 році приєдналося ще 2 працівників, тож, формування нашого маленького колективу наразі завершене. Окрім робочих моментів, варто виділити соціальні пропозиції від підприємства, якими ми з радістю скористалися. Для нас, як для молодих мам, дуже приємно, що було організовано відпочинок наших дітей у літніх таборах. Так мама може працювати під час літніх шкільних канікул, а дитина відпочивати і набиратися сил за містом. Ще однією приємною згадкою є поїздка на Закарпаття: ми змогли переключитися, поспілкуватися в неформальній обстановці та набратися нових вражень та емоцій. Бажаємо, щоб результати Вашої праці знайшли своє позитивне відображення у наших звітах!

 

Святослав Глушнюк
Головний енергетик

2017 рік був дуже насиченим та, на мою думку, вдалим. Спільною командною роботою усіх відділів ми досягли дуже хороших результатів, пройшли безмежну кількість аудитів та перевірок і відстояли свій професіоналізм в світі КРОШУ. А ось основне, що було зроблено нашим відділом: забезпечено безперебійну та стабільну роботу всього виробничого обладнання; було проведено монтаж і введення в експлуатацію трьох нових конвеєрних ліній та безліч нового обладнання; було завершено монтаж та введено в експлуатацію другий теплогенератор виробничого цеху, а також завершено всі будівельні роботи адміністративного корпусу; було завершено роботи над облагородженням прилеглих територій підприємства, а саме: місце відпочинку працівників було викладене бруківкою, змонтоване накриття та освітлення, відновлене освітлення зони посадки/висадки працівників та безліч інших повсякденних робіт. Що нам принесе новий рік, ми точно не знаємо. Так, будуть нові проекти, нові труднощі та випробування. Але, я впевнений, що наша дружня команда впорається з цим усім. З наступаючим Новим роком!

 

Наталія Чумак
Начальник відділу логістики

Так непомітно і дуже динамічно пролетів ще один рік спільної роботи. У повітрі вже відчувається святковий настрій. Прийміть найщиріші вітання від колективу логістів. Ви тільки подивіться, скільки зроблено за цей рік відділом логістики! Отож, У 2017 році: сотні тисяч замовлень були інтегровані на виробничі лінії; Тони порізаних проводів завішені на регалі; сотні вантажівок з готовою продукцією, щасливо поблискуючи фарами, вирушили до Словаччини та Німеччини; доставляли матеріали від майже сотні постачальників; відкрили власний супермаркет, врешті-решт, і назвали його KIT! запровадили зовсім новий процес планування, зберігання і постачання напівготової продукції, який поки що повноцінно функціонує лише у KSUA-Zy; поділилися досвідом із впровадження LOOP1 з іноземними колегами. То, можливо, не так вже й непомітно минув 2017?! Щодо планів на 2018 рік, то вони найоптимістичніші. У нас вже є досвід, є бажання і, що найголовніше – є команда. Кожен, без виключення, працівник нашого відділу є важливою ланкою у забезпеченні його безперебійної роботи, а наш відділ, в свою чергу, як і кабельна мережа в автомобілі, поєднує різні етапи і процеси та забезпечує злагоджену роботу всього механізму. Тож, вперед до нових горизонтів!

 

Сергій Дорофеєв
Начальник відділу інформаційних технологій

З року в рік відділ інформаційних технологій спрямовує всі свої сили і знання на впровадження новітніх та інноваційних рішень у сфері ІТ для підтримки безпечної й безперебійної роботи систем та обладнання підприємства. Протягом цього року був остаточно сформований наш відділ з молодих і перспективних фахівців за допомогою яких, було впроваджено такі технології як: відео та аудіо передача даних на базі VoIP; віртуалізація IT інфраструктури підприємств і забезпечення хмарних обчислень на платформі VMware vSphere; нова система антивірусного захисту, візуальний моніторинг комп’ютерних систем у реальному часі; для забезпечення стабільності та ефективності триває постійне оновлення програмного забезпечення і процесів. У новому 2018 році відділ IT бажає нам усім досягання поставлених цілей, фінансового благополуччя та здоров’я вам і вашим близьким!

 

Анна Вегера
Начальник служби охорони праці

2017 був визначним для служби охорони праці – нарешті було зібрано нашу команду. Від нашого маленького, але надзвичайно енергійного колективу вітаємо усіх працівників з наступаючими Новорічними святами. Бажаємо в наступному році, щоб робота приносила радість і спонукала до підкорення нових вершин! Будьте пильними та уважними, бережливо ставтеся до навколишнього середовища і природних ресурсів, будьте відповідальними та насолоджуйтесь робочим процесом! З основних досягнень у нашій роботі можемо виділити: у підвідділі попередньої підготовки були покращені умови праці на робочих місцях (монтаж витяжної місцевої вентиляції на робочих місцях); нарешті працівники почали отримувати молоко; заміна захисних рукавиць на більш якісні та перехід на нову моделі захисного спецвзуття; на підприємстві працював мобільний флюорографічний кабінет, де всі бажаючи могли пройти огляд; наразі, направляючи наших працівників на періодичний медичний огляд, ми дбаємо про їхнє здоров’я; у рамках дотримання вимог сертифікату ISO14001:2015 було запроваджено збір відпрацьованих елементів живлення, наприклад, батарейок, телефонних акумуляторів. Надалі будемо продовжувати працювати у сфері ресурсозберігаючих технологій та пропаганди екологічної відповідальності на підприємстві. Серед проектів на наступний рік – навчання працівників на тему «Сортування сміття». Нових звершень І натхнення в новому році!

 

Олена Талько
Начальник відділу постачання

Від роботи відділу постачання залежить функціонування всього підприємства, забезпечення матеріальними, нематеріальними ресурсами необхідними для виробництва нашої продукції. Ми несемо відповідальність за своєчасне, якісне та економічно вигідне постачання. Отже, протягом року наші фахівці: задовільняли запити та ідеї всіх відділів заводу; налагоджували роботу з найкращими локальними та глобальними постачальниками; досягали максимально вигідних цін, умов поставок товарів; реалізували більше двох тисяч замовлень; пильно контролювали всі етапи здійснення замовлення від створення в системі до приходу на підприємтво. Колегам бажаю, щоб удача завжди супроводжувала Вас у всіх планах та проектах і допомагала в підкоренні якісно нових ділових та особистих висот. З Новим роком!

 

Максим Козирєв
Начальник відділу з управління персоналом

Усі компанії, незалежно від мети заснування, проходять однакові етапи розвитку, які називають: «дитинство», «юність», «зрілість» тощо. Ми – на першому етапі, оскільки нам, як і будь-якій дитині, притаманні: енергія пройти декілька кілометрів по виробничій зоні протягом робочого дня, наполегливість у досягненні своїх цілей, бажання отримати нові знання

. Ми радіємо новим проектам, сумуємо, коли щось не виходить, але забуваємо про сум та йдемо  вперед. Саме це стало рушійною силою розвитку заводу. HR намагався бути у вирії подій, на передовій майже всіх процесів. Протягом 2017 року ми слідували відомому маркетингового принципу: діференціюйся, або помри. Побудуй іншу компанію, якою пишатимуться і до якої матимуть за честь приєднатися. Отож, чого ми досягли: сформовано виробничий кадровий резерв для проектів Seat та VW Tiguan. Це близько 500 працівників; впроваджена нова система розрахунку заробітної плати та кадрового обліку; успішно пройдені внутрішній та DQS аудити; розроблено та впроваджено програму розвитку керівників середньої ланки. До речі стосовно цієї програми на початку року до нас мають приїхати наші німецькі колеги щоб навчитися у нас, а не навпаки; започаткована соціальна робота. Наші працівники відпочивали, змагалися, мандрували; Пріоритети 2018 року: подальший розвиток бренду компанії. Наші працівники мають пишатися компанією; впровадження системи розвитку керівників всіх рівнів; вдосконалення системи оцінки працівників; впровадження у відділі персоналу пілотного проекту бережливого виробництва (Lean). Я впевнений, що спільними зусиллями всієї команду КРОШУ ми досягнемо ще більшого успіху в наступному році!